Temel Arabuluculuk Eğitimi
25 Kasım 2019

Eğitim Amacı

Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder. Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder.

Eğitim İçeriği
Çatışma Teorisi
Arabuluculuk Nedir?
Arabuluculuk Sürecinin Temel İlkeleri
Arabulucu Kimdir ?
Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi
Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması (1)
Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2)
Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3)
Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4)
Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç/Anlaşma Aşaması (5)
Uygulama Eğitimi
Taraf Vekilliği
Arabuluculuk Mevzuatı
Arabuluculukta Etik

Eğitimciler

Prof. Dr. MURAT SERHAT SARISÖZEN
Öğr. Gör. CANSU SEFER
Av. Arb. MAHMUT ÇELİK
Av. Arb. MEFUZE FEYZA DAYANIKLI
Av. Arb. YUSUF ÇİFÇİ

Eğitim Süresi

Eğitim saati toplamda 84 Saat saattir.
Teorik Eğitim toplamda 68 saattir.
Uygulama Eğitimi toplamda 16 Saattir.

Eğitim Günleri

12-13-14-15-16 Şubat 2024  Saat 14.00-23.00
17-18 Şubat 2024  Saat 10.00-19.00
19-20-21-22-23 Şubat Saat 17.00-23.00

Eğitime kimler Başvurabilir?

Bu eğitim programına hukuk fakültesi mezunu olup, mesleğinde 5 yıllık kıdeme sahip kişiler tarafından alınabilir. Hukuk fakültesinden mezunu olduğunu gösteren belge ve 5 yıllık kıdeme sahip olduğunu gösteren belgeleri olan herkes Arabuluculuk eğitimi alabilir.

Eğitim Sonunda Verilecek Belge
Temel eğitimlerini tamamlayan katılımcılara “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi  “Katılım Belgesi” verilecektir

Kayıt ve Bilgi için Tıklayınız