Anasayfa  |   İletişim  | EN
FSMVÜ | Arabuluculuk Eğitimi
Arabuluculuk Eğitimi

Eğitim Amacı

Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder. Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder.

Arabuluculuk, 22, Haziran, 2012, 28331 no’lu Resmi Gazete’de sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve ihtiyarî olarak yürütülen uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak tanımlanır.

Çalışma Teorisi

Arabuluculuk Nedir?

Arabuluculuk Sürecenin Temel İlkeleri

Arabulucu Kimdir?

Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi

Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması (1)

Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2)

Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3)

Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4)

Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç / Anlaşma Aşaması (5)

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Farklılık ve Arabuluculuk

Uygulama Eğitimi

Arabuluculuk Mevzuatı

Arabuluculukta Etik

Eğitimciler

Planlanıyor.

84 saat

11 - 26 Ocak 2020

Hafta sonu: 09:00 - 18:00

Hafta içi: 19:00 - 22:00

1.750 TL

*Fatura talep edecek katılımcıların fatura bilgilerini kesin kayıtla birlikte belirtmeleri rica olunur.

Üsküdar Yerleşkesi

Kayıt Olmak İçin Tıklayın