FSMVÜ | Arapça Kursu (Başlangıç)
Güzel Sanatlar Kursları
Arapça Kursu (Başlangıç)

Fıkıh, Hadis, Tefsir gibi İslami İlimlerde ana kaynakların dili olduğu kadar İslam Dünyasında 250 milyon Müslümanın dili olan Arapça, bugün gerek ticarî ve iktisadî hayatta, gerekse turizm ve diplomasi alanında büyük önem arz etmektedir.

Arapça metinleri okuyup anlama ve dilimize çevirme kadar Arapça konuşma ve yazma da önemlidir. Arapçayı, anadili olarak konuşan Arap akademisyenlerden; İngilizceyi, Fransızcayı, Almancayı anavatanında öğrenmek kadar anlamlı ve verimli olacaktır.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak İslami İlimler Fakültemizin yıllarca yurt dışında dil öğrenimi görmüş kadrolu Türk hocaları yanında; yabancılara Arapça öğretimi alanında uzman olan sözleşmeli Arap hocaların temelden ileri seviyeye kadar verecekleri derslerle Türkiye’de kaliteli ve seviyeli Arapça öğretiminin mümkün olduğunu göstermek en önemli hedeflerimizden biridir. Herhangi bir Arap ülkesine gitmeden ülkemizde Arapça öğrenilebileceğini, Arapça konuşulabileceğini ispat etmek istiyoruz.

Eğitim programımızda kaynakça olarak Silsiletü'l Lisan serisinden faydalanılmaktadır. Her kurun eğitim süresi 96 ders saatidir. Her kurda ara sınav ve kur sonunda genel sınav yapılmaktadır. Kur sonundaki genel sınavda başarılı olan kursiyerler bir üst seviyeye devam etme hakkını kazanmaktadır.

Bu alana ilgi duyan veya kendini geliştirmek isteyen herkes katılabilir.

Kandilli Yerleşkesi

1.111 TL + %8 KDV