Duyguları Özgürleştirme Tekniği (EFT)
22 Haziran 2015

Eğitimin Amacı

EFT enerji psikolojisine ait bir tekniktir. Bu teknik sayesinde vücuttaki meridyen noktalarına vuruşlar (tapping) yapılarak enerji bedeni dediğimiz alan aktifleştirilir, böylece kişi fiziksel- ruhsal sorunlarından kurtulur. Yaşadığımız olaylar, zihnimizdeki olumsuz düşünceler ve olumsuz duygular, enerji bedenimizde tıkanıklık yaratarak biz de birtakım ruhsal-fiziksel problemlere neden olur. Fark etmeden bastırdığımız olumsuz duygular ve düşünceler meridyen noktalarına yapılan vuruşlarla (tapping) açığa çıkar, böylece de duygunun yarattığı fiziksel-psikolojik hastalıklar da ortadan kalkmış olur. EFT pek çok psikolojik-fiziksel sorunda %83-97 başarı göstermiş bir tekniktir. Sadece ruhsal sorunlarda değil aynı zamanda psikolojik nedenlerin yarattığı (psikosomatik) fiziksel hastalıklarda da başarıyla kullanılmaktadır. 


Eğitim İçeriği

  1. Gün:  EFT hakkında teorik bilgiler sunulacak, teknik kavramsal olarak ayrıntılarıyla anlatılırken aynı zamanda  bu teknikle beraber kullanılabilecek pratik psikolojik tekniklerde eğitimde kursiyerlerle paylaşılacaktır.
  • İnsan psikolojisine kısa giriş: Bilinçaltı-Duygular-Düşünceler
  • Enerji bedeni nedir, nasıl tedavi edilir?
  • EFT nedir, nasıl çalışır?
  • Vaka öyküsü nasıl alınır, nelere dikkat edilmeli
  • EFT’nin kullanılabileceği durumlar
  • EFT ‘yi destekleyecek psikolojik teknikler
  1. Gün:  İlk gün paylaşılan teorik bilgilerin uygulaması yapılacaktır. Bu kapsamda hem farklı vaka örnekleri üzerinde çalışılacak hem de katılımcıların hepsi kendileriyle ilgili birkaç sorun üzerinde pratik yaparak bu tekniği tam anlamıyla öğrenmeleri sağlanacaktır.
  • Örnek vaka çalışmaları
  • Katılımcıların kendi sorunları üzerinde uygulama yapmaları

Kimler Katılabilir ?

EFT 1. Seviye eğitimi, EFT’ye giriş niteliğinde olduğu için EFT tekniğini öğrenmek, kendine ve çevresine uygulamak isteyen herkes katılabilir.


Eğitim Sonunda Verilecek Belge

Eğitime en az %70 oranında katılım zorunludur. Devam zorunluluğunu yerine getiren katılımcılar, eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları halinde "Eğitim Sertifikası / Kurs Bitirme Belgesi", başarılı olamamaları halinde ise "Katılım Belgesi" almaya hak kazanacaklardır.


Eğitim Süresi 

12 Saat


Eğitim Günleri 

Cumartesi - Pazar


Eğitim Saati 

10:00 - 15:10


Eğitim Yeri 

Haliç Yerleşkesi


Eğitim Ücreti

500 TL + %8 KDV


Banka Hesap Bilgilerimiz

Hesap Sahibi: Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İktisadi İşletmesi

Banka: Vakıfbank

Şube: Demirciler Sitesi-Topkapı Şubesi

Müşteri No: 445001716652

Hesap No: 00158007301990535

IBAN: TR51 0001 5001 5800 7301 9905 35