FSMVÜ | Robotik Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı
Robotik Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimin Amacı:

• Robotik biliminin, eğitim dünyasındaki yerine dikkat çekmek,
  • Eğitmeni, Steam eğitim modeli ve robotik bilimi dünyasıyla tanıştırmak,
  • Eğitmene, Robotik Bilimi'nin temel kavramlarını anlatmak,
  • Eğitmene, Robotik Biliminin geliştirdiği alanları tanıtmak,
  • Eğitmene, geliştirdiği alanlara göre Robotik Bilimini uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak,
  • Eğitmene, Robotik Bilimi ile ilgili alternatif kaynakları sağlamak,
  • Eğitmenin, okul öncesi seviyeden doktora seviyelerine kadar uygulanabilecek robot tasarımı, yapımı ve programlama konularında rehberlik edebileceği bilgi edinmesini sağlamak
  • Eğitmenlerin çocuklarda sıradışı düşünme becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak
  • Eğitmenlerin, robotik dersi faaliyetleri sonunda çocuklar hakkında raporlama yapabilmelerini sağlamak
  • Eğitmenlerin, robotik bilimi faaliyetleri sonunda çocuklara ve ebeveynlerine rehberlik yapabilmelerini sağlamak
  • Eğitmenlerin, öğrencilerini yerel, ulusal ve uluslar arası robotik yarışmalarına ve şenliklerine hazırlamaları hususunda yeterli donanımı sağlamak.

Eğitimin Konusu:

Robotik bilimi; bilgisayar, yazılım, makine ve mekatronik mühendisliği bilimlerinin bilgilerini içerisinde barındıran modern dünyanın en etkili ve hızla gelişmekte olan bilim alanlarından biridir. Robotların doğru şekilde tasarlanması, robot oluşturmada temel faktörler, robot devreleri ve robotların programlanması, çocuklarımızın bilim dünyasına aşina olmaları ve gelişen dünyaya ayak uydurmaları için önemli basamaklardır.

ÖZEDER, Türkiye’de ilk ve tek olan tamamı Türkçe özgün müfredata sahip Robotik Eğitmenliği ile öğrencilere robotik alanında doğru bilgileri, doğru yöntemlerle aktaracak eğitmenler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Robotik Eğitmenliği Sertifika Programı  sonucunda elde edilen bilgiler, eğitimcilerimizin Robotik dersi etkinliklerini planlama,  uygulama, değerlendirme ve mesleki öz-yeterliklerinin tespiti açısından önemlidir. Ayrıca görev yapılan öğrenci sınıf türüne göre öğretmenlerin robotik bilimi öğretimine ilişkin görüşlerinin hangi doğrultuda olduğunun ortaya konulması açısından önemli olduğu düşünülmektedir.

Eğitimin İçeriği:

Eğitimi başarı ile tamamlayan her kursiyer;

• Robotik biliminin tarihçesini bilir.
  • STEM ve STEAM modelinin eğitim ve öğretimdeki önemini kavrar.
  • Dünyada ve ülkemizde STEM ve STEAM eğitimindeki genel durumu bilir.
  • Robotik eğitimi ile kazanılan becerileri kavrar.
  • Robotik biliminin farklı gelişim alanlarına yönelik kullanımı konusunda bilgi sahibi olur.
  • Robot donanımlarını tanır ve özelliklerini kavrar.
  • Başlangıç düzey robotları tasarlar ve inşa eder.
  • Orta düzey robotları tasarlar ve inşa eder.
  • Algoritma mantığını kavrar.
  • İleri düzey algoritma kurabilir ve bu doğrultuda bir dil ile kodlama yapabilir.
  • Simge bazlı programlama bilir ve bir kodlama dilini kavrar.
  • Hareket düzenleme ve ters kinematik uygulaması programı hakkında bilgi sahibi olur.
  • Robotik dersi için ders planı, ünite planı ve yıllık plan hazırlar.
  • Yerel, ulusal ve uluslar arası robotik yarışmaları, bilgi kanalları hakkında fikir sahibi olur.

Öğretmenler, öğrenciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes.

Eğitimin Süresi:

Cumartesi - Pazar

Topkapı Yerleşkesi

1.800 TL - KDV Dahil (Okulumuzun öğrencileri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğrencilere %25 indirim)

. . .