Türk Hava Yolları Liderlik Geliştirme Programı-6
28 Mart 2016

Türk Hava Yolları Yöneticilerine Özel Liderlik Geliştirme Programımızın Altıncısı Tamamlandı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Türk Hava Yolları Eğitim Başkanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Türk Hava Yolları’nın farklı birimlerindeki yöneticilerine özel olarak hazırlanan Liderlik Geliştirme Programı’nın 6. eğitimi 19 Mart Cumartesi günü Topkapı Yerleşkemizde kahvaltı organizasyonuyla başladı. Üç gün süren eğitim programı sertifika töreniyle noktalanırken, THY yöneticileri eğitimlerimizden son derece memnun bir şekilde ayrıldı. 

Ülkemizin köklü kurumlarından Türk Hava Yolları ve Üniversitemiz arasında çalışmalar ve işbirliklerinin artırılması yolunda çok değerli bir adım olarak gördüğümüz eğitim programımızın altıncısı 19 Mart Cumartesi günü Mevlevihane’nin manevi atmosferinin hakim olduğu Topkapı Yerleşkemiz’de yapıldı.

Eğitimimiz kahvaltı organizasyonunun ardından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı’nın açılış konuşmasıyla başladı. THY gibi değerli ve global bir kuruma eğitim vermenin Üniversitemiz için çok önemli olduğuna değinen Avcı’nın konuşmasının ardından THY Eğitim Başkanı Doç. Dr. Sayın Kemal Yüksek protokol konuşmasını yaptı. Söz konusu eğitim programlarının hem kurumsal farkındalık hem de kişisel gelişim adına önemini vurgulayan Yüksek, eğitimlerin farklı birimdeki müdürlerle devam edeceğini belirtti.

19 kişilik Türk Hava Yolları yönetim ekibine yönelik hazırlanan eğitimin ilk gününde, liderlik ve yönetim becerileri konuları üzerinde duruldu. “Lider” ve “yönetici” arasındaki farklar gruplar arasında tartışılarak yöneticilerimizin aktardığı vakalar ile örneklendirildi. Bilgilendirici olduğu kadar verimli ve akıcı olan program, yöneticilerimizin katılımları ve fikir beyanlarıyla renklendi.
Eğitsel ve kişisel gelişime yönelik oyunlar
Eğitim programımızın ikinci günü, Topkapı Yerleşkemiz’de hazırlanan kahvaltı organizasyonuyla başladı. Türk Hava Yolları’na özel olarak tasarlanan örnek vaka olayları incelenerek grupların çözüm önerileri ve yaklaşımlarına yönelik yetkinlik değerlendirilmesi yapıldı. İnteraktif olarak tasarlanan program ile teorik ve pratik eğitim bir araya getirilerek akılda kalıcı ve keyifli bir öğrenim ortamı sunuldu. Katılımcılarımız aynı gün içerisinde kampüsümüz içinde yer alan, tarihi ve manevi değeriyle bizler için çok önemli olan Yenikapı Mevlevihanesi’ni ve tarihi dönemlerde çilehane olarak kullanılan bölümde THY’nin desteğiyle yapılan ve içerisinde 65.000'e yakın basılı kitabın bulunduğu Türk Hava Yolları Kütüphanesi’ni de ziyaret etme fırsatı buldular.

Eğitimimizin üçüncü günü düzenlenen final programı ise Türk Hava Yolları Gisad Eğitim Binası’nda gerçekleştirildi. Eğitsel ve kişisel gelişime yönelik oyunlarla başlayan programımızda katılımcıların liderlik, ekip ruhu ve takım çalışması özelliklerini güçlendirmeleri ve iş hayatında karşılarına çıkabilecek vakalar üzerinde pratik yapmaları amaçlandı.

Katılımcıların eğitimden son derece memnun kaldıklarını belirttikleri üç günlük programımız katılımcılarımız için hazırlanan eğitim sertifikalarının THY Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek tarafından kendilerine takdim edilmesi ve aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.