FSMVÜ | Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı
Zeka ve Akıl Oyunları Eğitmenliği Eğitimi Sertifika Programı

Eğitimin Amacı:

• Oyunun çocuğun dünyasındaki yerine dikkat çekmek,

• Eğitmeni, Zekâ-Akıl Oyunları dünyasıyla tanıştırmak,

• Eğitmene, Zekâ ve Akıl Oyunları'nın temel kavramlarını anlatmak,

• Eğitmene, Zekâ Oyunları'nın geliştirdiği alanları tanıtmak,

• Eğitmene, geliştirdiği alanlara göre Zekâ Oyunlarını uygulamalı olarak göstermek ve tanıtmak,

• Eğitmene, Zekâ Oyunları ile ilgili kaynakları sağlamak,

• Eğitmenin Farklı yaş seviyelerinde uygulanabilecek zeka oyunlarını tavsiye edebilir bilgi edinmesini sağlamak

• Eğitmenlerin çocuklarda sıradışı düşünme becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak

• Eğitmenlerin, zeka ve akıl oyunları faaliyetleri sonunda çocuklar hakkında raporlama yapabilmelerini sağlamak

• Eğitmenlerin, zeka ve akıl oyunları faaliyetleri sonunda çocuklara ve ebeveynlerine rehberlik yapabilmelerini sağlamak

Eğitimin İçeriği:

Zeka ve akıl oyunları çocukların ve yetişkinlerin strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzamsal düşünme, yaratıcılık, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan, aynı zamanda; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışları geliştiren, kinestetik alanda uygulamaya imkan sağlayan oyunlardır.

Bu nedenle zeka ve akıl oyunları eğitiminde çocuklarda bu gelişimi sağlayan zeka oyunlarının eğiticisi ve uygulayıcısı olacak eğitmen-öğretmenlerin, çocuklarda oyunun önemi, geliştirdiği alanlara göre zeka oyunları konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerle beraber, raporlama ve uygulama prensiplerine hakim olmaları hedeflenmektedir.

Eğitimde oyun etkinlikleri, kolay uygulanabilen, ilgi çekici, oldukça eğlenceli ve yüksek kazanımlı bir eğitim ortamı sunmaktadır. Ancak oyun etkinliklerinin planlama, uygulama ve değerlendirme sürecini aksatan nedenlerin kapsamlı olarak ortaya konulması ve eğitimcilerin bu konudaki temel gereksinimlerinin belirlenmesi ile oyun etkinliklerini daha verimli hale getirmek mümkün olabilecektir. Zeka ve akıl oyunları sertifika programı  sonucunda elde edilen bilgiler, eğitimcilerimizin oyun etkinliklerini planlama,  uygulama, değerlendirme ve mesleki öz-yeterliklerinin tespiti açısından önemlidir. Ayrıca görev yapılan öğrenci sınıf türüne göre öğretmenlerin oyun öğretimine ilişkin görüşlerinin hangi doğrultuda olduğunun ortaya konulması açısından önemli olduğu düşünülmektedir.

Öğretmenler, Öğrenciler ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen herkes.

Cumartesi - Pazar

Topkapı Yerleşkesi

800 TL - KDV Dahil (Okulumuzun öğrencileri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlere %25 indirim)