Eğitim Sisteminde Öğrenci Yurtları Arama Çalıştayı
9 Haziran 2015

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliğiyle hayata geçirilen Eğitim Sisteminde Öğrenci Yurtları Arama Çalıştayı, 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 08.00’de, Topkapı Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonu ile başladı.

Program, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi adına Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI ve İlim Yayma Cemiyeti adına Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sami ERDEM’in selamlama konuşmalarıyla başladı. Ardından İlim Yayma Cemiyeti Eğitim Planlama ve Uygulama Müdürü Kurtuluş ÖZTÜRK katılımcılara uygulama bilgileri hakkında bilgi verdi.

Akademisyen, yazar, öğrenci, yurt görevlisi temsilcileri ve farklı kesimlerden 60 kadar ismin katıldığı toplantıda, öğrenci yurtlarının eğitim sistemi içindeki yeri, güncel imkanları ve gelecek potansiyelleri, belirlenen sorular etrafında tartışıldı ve verilen cevaplar grup sekreterleri tarafından not alındı.

Öğle yemeğinden sonra başlayan kapanış oturumunda ise Prof. Dr. Halil EKŞİ, Prof. Dr. Ahmet KOÇ, İbrahim Zeyd ÇELİK, Ali ERKEN ve Yrd. Doç. Dr. Sultan ŞİMŞEK’ten oluşan oturum başkanları, gün içerisinde gerçekleştirilen üç oturumda katılımcıların getirdiği çözüm önerilerini paylaşarak değerlendirme yaptılar. Yaklaşık yedi saat süren Eğitim Sisteminde Öğrenci Yurtları Arama Çalıştayı, Genel Başkan Yusuf TÜLÜN’ün teşekkür konuşmasıyla sona erdi.