Tacikistanlı Öğrenciler ile Nevruz Kutlaması
30 Mart 2016

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi ve Tacikistan İstanbul Konsolosluğu ortak bir Nevruz kutlamasına imza attı.

Sürekli Eğitim Merkezi ve Tacikistan İstanbul Konsolosluğu işbirliğiyle  Haliç Yerleşkemizde düzenlenen Nevruz programına, Tacikistan Başkonsolosu İlhomcon Abdurahmonov, Genel Sekreterimiz Alim Türkyılmaz ve Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı katıldı.

İki ülke milli marşlarının söylenmesiyle başlayan programda, Başkonsolos İlhomcon Abdurahmonov’un açılış konuşmasının ardından Alim Türkyılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı da konuşma yaparak kardeş millet olan Tacikistan'dan gelen öğrencileri üniversitede ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Programa İstanbul’da eğitim gören Tacik öğrencilerle birlikte İstanbul’da ikamet eden Tacik vatandaşlar katıldı. Tacikistanlıların baharın gelişini simgeleyen Nevruz’u kutlarken yaptıkları adetlerle, öğrencilerin şarkı ve folklor danslarıyla renklenen programda davetlilere başta Tacik pilavı olmak üzere geleneksel lezzetler ikram edildi.