FSMVÜ | Temel Arabuluculuk Eğitimi
Temel Arabuluculuk Eğitimi

Eğitim Amacı

Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder. Arabuluculuk eğitimi, hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan, arabuluculuk faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel bilgileri, iletişim becerileri, müzakere ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri, psikoloji ile diğer teorik ve pratik bilgileri içeren ve arabuluculuğun yerine getirilmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazanılmasını amaçlayan eğitimi ifade eder.

Arabuluculuk, 22, Haziran, 2012, 28331 no’lu Resmi Gazete’de sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve ihtiyarî olarak yürütülen uyuşmazlık çözüm yöntemi olarak tanımlanır.

Çalışma Teorisi

Arabuluculuk Nedir?

Arabuluculuk Sürecenin Temel İlkeleri

Arabulucu Kimdir?

Arabuluculuğun Aşamalarının Gözden Geçirilmesi

Arabuluculuğun Aşamaları: Hazırlık Aşaması (1)

Arabuluculuğun Aşamaları: Başlangıç Aşaması (2)

Arabuluculuğun Aşamaları: İnceleme Aşaması (3)

Arabuluculuğun Aşamaları: Müzakere Aşaması (4)

Arabuluculuğun Aşamaları: Sonuç / Anlaşma Aşaması (5)

Uygulama Eğitimi

Arabuluculuk Mevzuatı

Arabuluculukta Etik

Eğitimciler

Prof. Dr. Pervin Somer
Dr. Barış Küçük
Nur Özden
Ayşe Dilek Ergüler
Şebnem Akçınar

84 saat

Haliç Yerleşkesi - Aralık Ayı Kontenjanları Dolmuştur.

Üsküdar Yerleşkesi  - Ocak Ayı Grupları İçin Kayıtlarımız Devam Etmektedir.

Haliç Yerleşkesi - Ocak Ayı Grupları İçin Kayıtlarımız Devam Etmektedir.

2.100 TL + %8 KDV

*Fatura talep edecek katılımcıların fatura bilgilerini kesin kayıtla birlikte belirtmeleri rica olunur.

Kayıt ve Online olarak ödeme için TIKLAYINIZ

Kayıt ve Havale olarak ödeme için TIKLAYINIZ

05321719713
05434088005

*Kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt için gerekli belgelerini ad-soyad, kayıt yaptıkları grup bilgisi ve ödeme dekontları ile sertifikateknik@gmail.com e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Diploma Fotokopisi
  • Kimlik Kart'ının asli ve fotokopisi veya Nüfus Cüzdanının asli ve fotokopisi
  • Beş yıllık mesleki deneyimi gösterir belge fotokopisi
  • Ödeme Dekontu

Hesap Sahibi: FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ

Şube: FATİH ŞUBESİ-S00099

Hesap No: 00158007306615307

Kontenjan Hakkında
Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır ve ilk ödeme yapan 30 kişi eğitime dahil edilir. Kontenjanın dolması durumunda bir sonraki program için kaydınız oluşturulur. Kesin kayıt öncesinde katılım koşulunu sağlayıp sağlamadığınızı kontrol ediniz. Eğitim programını inceleyerek, katılım sağlayabileceğiniz programa kayıt olunuz. Katılım koşullarının sağlanması katılımcının sorumluluğundadır. Kesin kayıt sonrasında Adalet Bakanlığı sistemine katılımcı bilgileri gönderildiğinden dolayı herhangi bir nedenle ücret iadesi yapılmamaktadır.  Gerekli katılım şartları sağlanmadığı takdirde eğitim tarihi ileri programa alınabilir. Eğitim kurumunun tarih ve saatlerde değişiklik yapma hakkı saklıdır.