Türkiye Birincisi Hakimlik Akademisi’nden
24 Ocak 2020

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Hakimlik Akademisi büyük bir başarının merkezi oldu. Hakimlik Akademisi’nin katılımcılarından Şevval Kaya, 2019 Adalet Bakanlığı Sınavları’nda Türkiye birincisi oldu.

Sürekli Eğitim Merkezi ve İlken Akademi iş birliği ile Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde 2017’den beri devam eden Hakimlik Akademisi, Adli ve İdari Yargı Hakimliği Sınavına Hazırlık Eğitimini içeriyor. Prof. Dr. Ahmet Nohutçu yönetiminde verilen eğitimlere bugüne kadar 500’ün üzerinde hakim adayı katıldı.

Hakimlik Akademisi’nde eğitim alan Şevval Kaya, 2019 Adalet Bakanlığı Sınavlarında (Adli Yargı/İdari Yargı/Adli Yargı-Avukat) 18 bin 887 aday arasından Adli Yargı alanında Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hakimlik Akademisi’nin üç yıldır büyük bir disiplinle devam ettiğini söyleyen Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Öz, Akademi’nin; Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültelerinden mezun olanların fakültelerde edindiği teorik bilgileri pekiştirerek, adayları hem yazılı hem de sözlü sınavlara eksiksiz şekilde hazırladığını ifade etti.

Aynı sınavda Hukuk Fakültesi 2019 mezunumuz Seyfullah Çuha da Türkiye 62.’si olarak Adli Yargı mülakatlarına katılmaya hak kazandı.