Liselere Yönelik Siberkamp Programı Tamamlandı
4 Ekim 2017

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve TÜSİDAM işbirliği ile düzenlenen lise öğrencilerine yönelik Siber Kamp Programı 11-13 Ağustos tarihleri arasında Üniversitemiz Haliç Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

81 İlden 81 ‘Milli Hacker’ sloganıyla çıkılan yolda, Türkiye genelinde verilecek farkındalık eğitimleriyle ve düzenlenecek etkinliklerle yetenekli gençler ülkemizin yarınlarına hazırlanacak. Eğitimimizde amacımız; yetenekli gençlere ulaşmak, onları milli siber güvenlik bilincine ve temel düzeyde bilimsel siber güvenlik bilgi altyapısına sahip donanımlı bireyler olarak yetiştirmektir.

3 gün süren kamp programımızda; bilgi ve siber güvenliğe giriş, Network topolojileri ve IP konseptleri, saldırı ve savunma konseptleri, zafiyet analize giriş, UNIX güvenliğine giriş, Network ve Web güvenliğine giriş konuları işlenmiş olup gerçek hayat hacking senaryoları ve uygulamalı hacking simülasyonları ile eğitimimiz tamamlanmıştır.