Milli Eğitim Bakanlığı Hizmetiçi Eğitim Programları
4 Ekim 2017

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen FSMVÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI, Konya ve Balıkesir Cunda Adası Okul Müdürlerinin Hizmetiçi Eğitimlerini gerçekleştirdi.

Konya da gerçekleştirilen eğitimlerde okul müdürlerine Dönüşümcü Liderliği anlatan Avcı, dünya üzerinde yaşanan küreselleşme süreci her alanda olduğu gibi işletme, örgüt ve liderlik alanlarında da hızlı bir değişim ve küçülmeye mecburi bir kapı açmıştır. Bu değişimlerin yönetilebilmesi ve örgütler açısından yenidünya düzeninde bir fırsat haline dönüştürülebilmesi, klasik lider anlayışından vazgeçilmesi, bu çerçevede elindeki gücü ve otoriteyi bir baskı ve denetim aracı olarak kullanan geleneksel lider anlayışı günümüzde terk edilmesi ve ‘dönüşümcü liderlik’ kavramını kazandırması için neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapmıştır.

Balıkesir Cunda adasında ise, okul müdürlerine Eğitim Yönetiminde Sürdürülebilir Başarıyı anlattı.  Sürekli gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Bu değişime açık olanlar, uyum sağlayanlar, koşullarla birlikte değişen ve gelişenler başarının anahtarını ellerinden düşürmezler. Başarının anlık olarak yakalanmasından çok daha önemlisi sürdürülebilmesidir. Başarının taşınması ve sürdürülebilmesini sağlayan pratik yöntemler ve kalıcı davranış değişikliklerinin eğitimdeki yerine vurgu yapmıştır.

Katımcıların soruları ve fikir paylaşımlarıyla katılım sağladığı eğitimler interaktif bir ortamda tamamlanmıştır.