Adalet Bakanlığı Sınavlarında Türkiye birincileri Hakimlik Akademisi’nden
24 Aralık 2020

ÖSYM tarafından düzenlenen Adalet Bakanlığı Sınavlarında, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hakimlik Akademisi öğrencileri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birincilik derecesinin sahibi oldu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve İlken Akademi iş birliğiyle 2017’den bu yana düzenlenen Hakimlik Akademisi, öğrencilerin fakültede edindikleri teorik bilgiyi uygulamada güçlendirme misyonuyla öğretim programını yürütüyor. Akademi’nin öğrencilerinden Mehmet Ali Aksu, 2020 Adalet Bakanlığı Sınavlarında Adli Yargı Hakimliği alanında Türkiye birincisi olurken, Büşra Turan da Avukatlık mesleğinden Adli Yargı Hakimliği sınavında birincilik derecesinin sahibi oldu.

2019’da düzenlenen Adli Yargı Hakimliği Sınavında da Hakimlik Akademisi’nin öğrencilerinden Şevval Kaya Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştı.