FSMVÜ | IELTS KURSU
IELTS KURSU

IELTS Nedir?

Tam adı “International English Language Testing System” olan IELTS sınavı, 1989 yılında Cambridge Üniversitesi, British Council ve “IDP Exam Center” ortaklığında uygulanmaya başlayan ve uluslararası geçerliliği olan İngilizce sınavları arasında en yaygın geçerliliğe olan sınavdır.

Sadece İngilizcenin anadil olarak kullanıldığı ülkelerde değil, dünyanın her yerinde geçerliliği olan IELTS, yurtdışında öğrenim görmek, iş bulmak amacıyla ve İngilizce anadili olan ülkelere göç için ülkelerin talep ettiği bir sınavdır. Ülkemizde IELTS sınavı akademik olarak ulusal İngilizce sınavlarının yerine kullanılabileceği gibi,  kabul eden üniversitelerin hazırlık programlarını atlamak amacıyla ve pilotluk başta olmak üzere bir çok meslek alanında da kıstas olarak tercih edilmektedir.

İngilizce dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin ölçüldüğü sınav ülkemizde sonuç kullanım amaçlarına göre “General Training” ve “Academic” olarak iki çeşitte sunulmaktadır.

Sınav 0’dan 9’a bir band sistemi kullanmakta olup, bu band değerleri Avrupa Dil Çerçevesine (CEFR) uyumludur ve uluslararası geçerliliği vardır.

Sınav tercihe göre ister kağıt kalem, ister sınav merkezlerinde bilgisayardan uygulanabilmektedir ve her ay sınav merkezlerinde 4 kez uygulanmaktadır.

Neler Öğreneceksiniz

• IELTS kursunda Natgeo yayınlarının “Achieve IELTS 2” serisi kullanılacak olup, dersler dil becerilerinin IELTS sınav teknikleriyle geliştirilmesini hedefleyen yöntemlerle işlenecektir.

Her hafta uygulamalı örnekler üzerinden sınav pratikleri ve çevrimiçi ödevlerin tamamlanmasıyla öğrencinin IELTS sınavından hedeflediği skora ulaşması amaçlanmaktadır.

• IELTS kursu yakın zamanda IELTS sınavına girmeyi planlayan ve İngilizce seviyesi CEFR’a göre B1+ ve üzeri olan adayların yanı sıra İngilizce dil becerileri B1+ olup daha ileri düzeye taşımak isteyen herkes için uygundur.

Eğitimin sonunda Kurs Bitirme Belgesi verilecektir.

Eğitim Tarihi

Planlanıyor.

Pazartesi: 14:00-16:45

Salı: 10:00-12:45